Антонівка

Антонівка

Антонівка

70 грн.

Дерево сильноросле. Крона неправильно округлої форми, піднесена, з віком розлога. Сорт частково самоплідний. Плодоношення на пів карликовій прищепі починається на4-й рік, при гарному догляді

регулярне.

Плоди середнього розміру, 120-150 г, максимум 300 г. Форма мінлива від плоско-округлої до овально-конічної, іноді циліндрична. Поверхня гранована або широко ребриста.

Шкірочка слабо масляниста, блискуча, з характерним сильним ароматом. Основне забарвлення зеленувато-жовте, при зберіганні - солом'яно-жовта. Покривна забарвлення відсутнє, іноді слабка рожева або цегляна, а також - у вигляді золотистого засмаги. Підшкірні точки численні, великі, білі, добре помітні.

М'якоть злегка жовтувата, соковита, середньої щільності, зерниста. Смак хороший, з деяким надлишком кислоти і своєрідним ароматом. Плоди відрізняються підвищеним вмістом вітаміну С (14 мг%).

У північних областях плоди Антонівки достигають у першій-другій декаді вересня, зберігаються в холодильнику до січня. Переваги сорту: зимостійкість відносно висока. Придатний для різних видів переробки: мочіння, приготування компотів, повидла, пастили, мармеладу, соків, джему.