Топаз

Топаз

Топаз

65 грн.

Топаз – імуннний до парші чеський сорт. Виведений зі схрещування сортів «Ванда» × «Рубін». Цей сорт набув широкого розповсюдження в екологічних садах Європи.                                                                                                       Дерево росте дещо сильно, але коли вступає в плодоношення ріст слабшає. Крона округла, дещо загущена з великою кількістю кільчаток. Має меншу здатність до оголення гілок ніж Рубін і Рубінола. Поруч із цілковитою імунністю до парші, сорт слабо уражується борошнистою росою, середньо вразливий до хвороби кори та бактеріального опіку. Сорт диплоїд, цвіте в середньопізній період.                                                                                               Кращі запилювачі: Елізе, Пінова, Райка, Рубінола, Бреберн.                                  Плоди середнього розміру або великі, дещо сплюснуті, масою 170-200 г. Шкірка тонка, гладка, суха, зелено-жовта в 40-70 %  оранжево-червоним рум’янцем. Величина і інтенсивність рум’янцю залежить від способу формування крони, найкращий при веретеноподібній кроні. М’якуш кремовий, щільний, дуже соковитий, кисло-солодкий, дуже смачний.                                                                    Знімальна стиглість. Збір плодів залежно від сезону проводять з другої декади жовтня.                                                                 

  Зберігання. Плоди сорту Топаз зберігаються в звичайному холодильнику 5-6 місяців, а в умовах контрольованого газового середовища до 8 місяців.