Кишинівська рання

Кишинівська рання

Кишинівська рання

0 грн.

Кишинівська рання – ранній сорт сливи виведений в Молдавії. Відрізняється високою, стабільною врожайністю, зимостійкістю в умовах півночі Полісся, посухостійкістю, середньою стійкістю до грибних хвороб, невимогливістю до умов вирощування.
Дерево вище середньої сили росту, формує широкоокруглу крону середньої загущеності. У плодоносіння вступає на 3-й рік. Плодоносить переважно на букетних гілочках і шпорцях.                                                                     

  Кращі запилювачі: Амерс, Емпресс, Ренклод Альтана, Президент,Чачанська рання.
Плоди великі (51 г), овальної форми. Шкірочка щільна, нерівномірного темно-синього кольору з зеленувато-фіолетовими, іноді жовтогарячими плямами і розкиданими по всій поверхні плоду коричневими крапками. М'якоть щільна, соковита, жовто-зеленувата, приємного кисло-солодкого смаку (4,0-4,5 бали). Кісточка вільна.
Знімальна стиглість плодів в умовах півночі Полісся наступає  в другій декаді серпня. Споживаються свіжими і для готування високоякісних продуктів техпереробки: варення, джемів, компотів, пастил, сухофруктів.                  

  Зберігання. В  холодильнику плоди зберігаються при температурі +1º С протягом 3-4 тижнів. Рекомендується для вирощування у всіх зонах України.